gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Lukáš a továrna na zákusky

Lukáš a továrna na zákusky

V prosinci 2017 se v Praze otevřela cukrářská továrna Cukrář Skála, v uličce sv. Huberta, která je kolmá na ulici V Celnici a od letoška je po půl století znovu průchozí. Podnik zákazníkům přibližuje nejsladší řemeslo na světe a nabízí kvalitní výrobky tradičních, ale i experimentálních chutí.

 

Skupina TOGETHER, za níž stojí tým Davida Petříka a Viktora Kaplana, přináší společně s cukrářem Lukášem Skálou poctivou cukrařinu v moderním pojetí a také pro cukrářství neobvyklý koncept take away, který umožňuje nabídku kvalitních zákusků za velmi přijatelnou cenu.

 

U Skály nehledejte kavárnu se stolečky zdobenými babiččinou krajkou...

 

Nečekejte bílé krajky, ale velké stroje

U Skály nehledejte kavárnu se stolečky zdobenými babiččinou krajkou, koncept cukrárny čerpá inspiraci v klasických továrnách. Architekt Václav Červenka použil vedle nerezu především sklo, které umožňuje zákazníkům pohled na pracující cukráře, a to ve všech fázích výroby.

 

“Dlouhodobě jsme sledovali segment cukráren a přišlo nám, že na trhu neexistuje poctivá výrobna, která by byla jen a jen o cukrářském řemesle v moderním pojetí,” říká jeden z majitelů David Petřík ze sítě TOGETHER a pokračuje: “V České republice, na rozdíl od kuchařů, pracuje jen několik špičkových cukrářů. Proto byl pro nás příchod cukráře Lukáše Skály velkou příležitostí. Nechtěli jsme jen další kavárnu s vitrínou na pár koupených dortíků. Chtěli jsem vybudovat výrobnu s cukrem, šlehačkou, máslem, čerstvým ovocem, špičkovou čokoládou a poctivým řemeslem v hlavní roli.”

 

Sklo umožňuje zákazníkům pohled na pracující cukráře...

 

Špička české cukrařiny

Lukáš Skála, po kterém je továrna pojmenována, připravuje veškeré sladkosti od základních surovin. I přesto, že zákusky ohromují moderním vzhledem, jejich kořeny tkví v klasických receptech, které Skála převzal převážně od svého otce, u kterého se také vyučil. Lukáš má za sebou mnoho úspěchů v mezinárodních soutěžích včetně zlaté medaile z cukrářské olympiády v Erfurtu. Prošel například kuchyní pražského Intercontinentalu nebo brasserií Bruxx. V Cukráři nabízí klasické i zmrzlinové dorty, pralinky, pečivo k snídani, sladké sendviče na odpoledne, ale také sezónní produkty i zákusky netradičních chutí a tvarů.

 

Lukáš Skála převzal recepty převážně od svého otce

 

Klasické kremrole z Dlouhé

Zanedlouho bude skupina TOGETHER, která provozuje nejen továrnu Cukrář Skála, ale také Bruxx, Vinohradský Parlament, novou asijskou restauraci Sia (o které už jsme psali) a další restaurace, otvírat nový podnik; jedná se o prodejnu s lukrativní adresou v Dlouhé ulici specializovanou na kremrole.

 

Cukrář Skála nemá o zákazníky nouzi

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.