gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

ČOI se činila i ve Varech během festivalu

ČOI se činila i ve Varech během festivalu

Česká obchodní inspekce (ČOI) provedla v Karlových Varech během letošního ročníku filmového festivalu minimálně tři desítky kontrol restaurací a barů. Pochybení inspektoři zjistili téměř v polovině případů. 

 

Nejčastějším prohřeškem bylo nedodržení míry u nápojů a hmotnosti u pokrmů. O průběžném výsledku kontrol v týdnu informoval web iROZHLAS.cz a Česká televize.

 

Restaurace, ilustrační fotografie

 

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší filmový festival v České republice. Letošní 56. ročník začal v pátek a skončil v sobotu 9. července.

 

Pracovníci ČOI na festivalu provedli asi 30 kontrol restaurací a barů. Téměř u poloviny zjistili pochybení. V jedné z restaurací v centru Karlových Varů jim byl naúčtovaný džbánek vody, který ale obsluha nepřinesla (normální člověk by na to obsluhu upozornil, ale inspektoři a inspektorky ČOI jsou bytosti z jiného světa - pozn. GastroJobs.cz). V dalším z kontrolovaných podniků nenalili inspektorům správnou míru alkoholických nápojů, uvádí jako příklad web Českého rozhlasu.

 

Džbánek s vodou, ilustrační fotografie

 

Podle České televize se pokuty zatím nejčastěji pohybovaly mezi 5000 a 7000 korunami. Ve správním řízení to může být až pět milionů korun, dodala ČT.

 

Karlovarský filmový festival letos nabídl fanouškům kinematografie asi 170 filmů, převážně celovečerních. Letošní ročník byl po dvou letech covidových omezení první, který se koná v tradiční podobě.

 

Karlovy Vary, Ilustrační fotografie

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: Ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.