gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Pivovar Bernard je továrna na čokoládu!

Pivovar Bernard je továrna na čokoládu!

Rodinný pivovar Bernard loni 13. září k Mezinárodnímu dni čokolády zveřejnil na sociálních sítích v počítači vytvořený obrázek čokolády s logem pivovaru. 

 

Nápad se fanouškům pivovaru velmi zalíbil a začali se čokolády "dožadovat". "Popravdě, zájem jsme čekali. Ale ne tak velký," připouští marketingový ředitel pivovaru Tomáš Lipták. "Začali jsme hledat, kdo je schopen takovou čokoládu vyrobit." 

 

Bernard vyrábí i čokoládu

 

Bernard vyrábí i čokoládu

 

Po roce se původně pouze virtuální čokoláda stala skutečností. Mléčná a tmavá, obě se sladem, ta světlá i se špetkou chmele. Dodavatelem je česká firma Jordi´s, která čokolády vyrábí postupem bean to bar – od bobu k tabulce. Výrobek je zcela bez chemických přísad. 

 

K výrobě mléčné čokolády jsou použity boby odrůd Trinitario a Criollo ze severu Madagaskaru, v chuti je cítit červené ovoce, dřevité tóny a ořechy. Obsah kakaové sušiny je 47 %. Pro tmavou čokoládu výrobce požívá boby z Trinidadu a Bolívie. Prvně uvedené mají v chuti dřevité tóny, koření, citrusy a máslo, v chuti bolivijských bobů jsou cítit květinové tóny, ovoce a koření. Kakaová sušina je obsažena minimálně z 82 %. Hmotnost tabulky je 70 g. 

 

Bernard vyrábí i čokoládu

 

Bernard vyrábí i čokoládu

 

Nová čokoláda Bernard je k dostání výhradně v e-shopu: 

https://www.bernard.cz/cs/tmava-cokolada 

https://www.bernard.cz/cs/mlecna-cokolada

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Rodinný pivovar Bernard

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.