gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Brněnský bar vykradli v noci před otevřením

Brněnský bar vykradli v noci před otevřením

Místo profesionálních vodních dýmek prázdné police, místo počítačů, tabletů a tiskáren nachystaných na provoz jen rozbitá a znehodnocená technika. Na zaměstnance brněnského baru Slast čekala v neděli ráno spoušť a škoda přesahující 300 tisíc korun.

 

Zatím neznámý pachatel se v neděli nad ránem vloupal do baru Slast na Zelném trhu v Brně, odkud si odnesl 36 vodních dýmek a nemalé množství tabáku a dalšího příslušenství v celkové hodnotě 300 tisíc korun. Další škodu si neodpustil napáchat na technickém vybavení baru, jako jsou počítače, monitory, tablety či tiskárny. S sebou si ale elektroniku neodnesl – síly šetřil jen na profesionální vodní dýmky. Cena jedné se pohybuje od dvou do osmi tisíc korun,“ prozradil provozní a spolumajitel baru Jan Vodička.

 

Bar Slast ještě před krádeží

 

Slast, nejmladší podnik gastronomické skupiny Lidi z Baru, pod niž také spadají brněnské podniky Bar, který neexistuje, 4pokoje nebo Super Panda Circus a dále projekt Turbomošt nebo hotel Anybody, chystala na pondělí otevření zahrádky v horní části Zelného trhu, v prostoru před divadlem Husa na Provázku. Podobně jako mnoho dalších barů musela kvůli pandemii koronaviru zcela zavřít. "Dva měsíce jsme bojovali o přežití, hledali, kde všude můžeme ušetřit, a vymýšleli projekty, které by nás mohly udržet nad vodou, abychom se nemuseli s žádným zaměstnancem rozloučit. Teprve nedávno jsme otevřeli výdejové okýnko, ale všechno naše snažení směřovalo k 11. květnu. Přijít den před znovuotevřením o téměř všechny dýmky, kvůli kterým k nám většina hostů chodí, to je prostě rána," přiznává Jan Vodička s tím, že další oddalování znovuotevření už ale nepřipustil. "Zahrádku jsme otevřeli i tak a věříme, že si to tu naši hosté užijí stejně jako dřív.“ 

 

Čerstvě otevřená zahrádka baru Slast

 

Bar Slast funguje jen rok a půl. Lidi z Baru však i přes jeho mládí věří, že ho jeho hosté a fanoušci podpoří. "Vyzvali jsme příznivce, aby nám dávali tipy na dýmky, které bychom mohli do Slasti rozumně pořídit. Po dvou měsících nouzového stavu vážně nemůžeme nakoupit nové dýmky za statisíce. Někdo má ale třeba doma profi dýmku, kterou nepoužívá a radši by si ji užíval tady ve Slasti,“ nastínil spolumajitel Slasti a zakladatel Lidí z Baru Jan Vlachynský. 

 

Spoušť po lapcích

 

A pomoci můžou i informace o podezřelých kusech, které by se objevily na "dýmkovém“ trhu. "Pokud by na ně někdo narazil, budeme moc vděční, když upozorní Policii ČR nebo se ozve přímo nám, pokud je mu to příjemnější. Naši dýmkaři znají každý škrábanec na našich farcích, jak u nás dýmkám říkáme. Poznáme si je!“ uzavřel Vodička.

 

Jedna z odcizených vodních dýmek

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Lidi z Baru

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.