gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Německá vláda pro další pomoc pohostinství

Německá vláda pro další pomoc pohostinství

ČTK: Politici v koaliční vládě německé kancléřky Angely Merkelové signalizovali ochotu poskytnout další pomoc firmám zasaženým koronavirovou krizí. Soustředit by se měla na hotely, restaurace a mzdy pracovníků zaměstnaných v režimu kurzarbeit. Informovala o tom včera agentura Reuters.

 

Pochopení pro to, že tento sektor bude potřebovat další pomoc, aby se mohl postavit na nohy a nezkrachoval, vyjádřil v dnešním vydání nedělníku Bild am Sonntag ministr hospodářství Peter Altmaier. V tomtéž listě uvedl svaz hotelů a restaurací Dehoga, že krach hrozí asi 70.000 restaurací a hotelů, které zaměstnávají na 223.000 lidí.

 

Berlín, ilustrační fotografie

 

Altmaier řekl, že uvažuje o možném snížení daně z přidané hodnoty pro toto odvětví a že si dokáže také představit konkrétní granty na platby za modernizaci a opatření na úsporu nákladů. V tom, že hotely a pohostinská zařízení budou potřebovat cílenou pomoc, s ním souhlasí i ministr financí Olaf Scholz, který však uvedl, že chce za tím účelem více zdanit vysokopříjmové skupiny. Altmaier je naproti tomu toho názoru, že vyšší příjmy státu přicházejí do státní poklady díky silnému hospodářskému růstu a investicím.

 

Německo, hotel, ilustrační fotografie

 

Podle ministra práce Hubertuse Heila kabinet zvažuje, že zvedne státní příspěvek na mzdy zaměstnanců v režimu kurzarbeit. Chce tak zvýšit jejich spotřebitelskou sílu.

 

V Německu v sobotu klesl denní počet nových případů koronaviru i jeho obětí. Celkově ale bilance nakažených v zemi vzrostla na 139.897 případů, z nichž 4294 infekci podlehlo. Vláda už v březnu slíbila záruky pro podnikatele v objemu půl bilionu eur (13,6 bilionu Kč) na řešení ekonomického dopadu epidemie.

 

Euro, ilustrační fotografie

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.