gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Účtenkovka dnes skončí posledním slosováním

Účtenkovka dnes skončí posledním slosováním

ČTK: Dnes se uskuteční poslední 30. slosování účtenkové loterie k elektronické evidenci tržeb (EET). Ministerstvo financí se rozhodlo loterii ukončit v souvislosti s opatřeními a úsporami kvůli omezení dopadů šíření koronaviru. Do loterie, kterou spustilo MF v říjnu 2017, se zapojilo zhruba 1,1 milionu lidí. Ti zaregistrovali přes 467 milionů účtenek. Dnešního slosování by se mělo zúčastnit přes 284.000 lidí.

 

Průměrně se každý měsíc zúčastnilo slosování zhruba 366.000 hráčů s 15,5 milionu zaregistrovaných účtenek. Nejvíce hráčů se do projektu zaregistrovalo do slosování v listopadu 2017, a to 478.000.

 

Účtenkovka

 

Celkové náklady na loterii činí 207,6 milionu korun. Z toho na výhry ve 30 slosováních bylo rozděleno 162 milionů korun. Na fixní a variabilní náklady, jako například za provoz nebo reklamní kampaň, MF vydalo 45 milionů korun. "Tyto náklady ale představují jen malý zlomek prostředků, které EET v kombinaci s Účtenkovkou do veřejných rozpočtů přináší. Během prvních tří let fungování EET získaly veřejné rozpočty na daních a pojistných přes 33 miliard korun navíc," uvedla ministryně financí Alena Schillerová.

 

MF si od loterie slibovalo větší motivaci zákazníků k přebírání účtenek vydaných v EET.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: uctenkovka.cz

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.