gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Čeští junioři se na olympiádě neztratili

Čeští junioři se na olympiádě neztratili

Juniorský národní tým Asociace kuchařů a cukrářů ČR trénoval dva roky. Do Stuttgartu odjížděl s velkým závazkem vrátit Českou republiku do vyšších pozic bodování a získat medaile. Členům týmu se to podařilo! Přivezli zlato, stříbro a bronz.

 

25. kuchařská olympiáda IKA 2020 se konala v německém Stuttgartu. V kategorii juniorských národních týmů se setkalo 24 týmů talentovaných kuchařů do 25 let z celého světa.

 

Čeští junioři se na olympiádě neztratili

 

Český tým soutěžil 15. února v kategorii IKA Buffet – studené i teplé pokrmy pro 12 lidí, které se nejen aranžovaly a fotily, ale nově také ochutnávaly. Velkou roli sehrála prezentace kapitána týmu Vojtěcha Petržely a samozřejmě vzhled pokrmů, kombinace vůní a rozmanité chutě. Juniorský národní tým AKC ČR získal bronzovou medaili.

 

Nejnáročnější klání čekalo tým 17. února v kategorii Restaurant of Nations – teplé tříchodové menu pro 60 návštěvníků restaurace národů, kde pokrmy byly servírovány u stolu. Porotci hodnotili řadu kritérií včetně výtěžnosti surovin nebo dodržování hygieny při přípravě. Tým vybojoval stříbrnou medaili.

 

Čeští junioři se na olympiádě neztratili

 

Vojtěch Petržela získal v prestižním vyřezávání z ovoce a zeleniny zlatou medaili a celkově se umístil na 3. místě na světě.

 

Juniorský národní tým AKC ČR na olympiádu trénoval dva roky v Gastrostudiu Bidfood, v Národním zemědělském muzeu i v rámci řady veřejných akcí v Česku i zahraničí, aby si prověřil dovednosti, souhru, přípravu surovin i náčiní v různých kuchyních a prostorech. V listopadu 2019 byl Juniorský národní tým AKC ČR ohodnocen stříbrnou medailí a prvním místem v kategorii Chef's Table na kuchařské soutěži ve slovinské Lublani.

 

Vojta se soustředí

 

Každý člen týmu si postupně vyprofiloval svou roli. Rok pilovali obsáhlé menu zahrnující pokrmy z ryb, mořských plodů, zvěřiny, bílého a červeného masa. Nedílnou součást menu tvořily sladké dezerty.

 

Kromě potravin si tým na olympiádu vezl originální předměty. Na zakázku vznikla nerezová forma na tvarování halibuta i unikátní betonový tác. Servírovací tác z leštěného impregnovaného betonu byl určen na bufet pro 12 osob a jedná se o český patent.

 

Čeští junioři se na olympiádě neztratili

 

Více informací:

https://narodnitymkucharu.cz

https://akc.cz/tymy-juniori.php

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: AKC ČR

Fotografie: Marek Svoboda

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.