gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Hotel na Senovážném náměstí bude Andaz by Hyatt

Hotel na Senovážném náměstí bude Andaz by Hyatt

V bývalém sídle Investiční a poštovní banky v centru Prahy na Senovážném náměstí bude provozovat luxusní hotel americká společnosti Hyatt. Firma to dnes uvedla v tiskové zprávě. Dohodla se tak s rakouskou developerskou skupinou UBM, která památku zvanou též Cukrovarnický palác koupila loni v srpnu. Hotel pod značkou Andaz se 175 pokoji by se měl otevřít v roce 2022.

 

O záměru vybudovat v neobarokním komplexu hotel se hovoří od roku 2006, kdy budovu koupila od Československé obchodní banky společnost J&T. Plány však zhatila finanční krize. V hotelovém projektu hodlala pokračovat ruská společnost UralNěftěGazStroj, která památku koupila od J&T v roce 2014. Loni pak nemovitost získala skupina UBM, která je největším hotelovým developerem v Evropě. UBM Development je v Česku aktivní od roku 1993, realizuje hotelové, kancelářské a rezidenční projekty v Praze a jejím okolí. Společnost je aktivní také v Německu, Rakousku a Polsku.

 

Naráz Prague, vizualizace pokoje, foto Hyatt

 

Hotel bude prvním projektem společnosti Hyatt v České republice. Otevřen bude pod jednou ze značek firmy s názvem Andaz. Ta označuje luxusní takzvané butikové hotely, jež často vznikají v historických budovách v centrech měst a snaží se svou vnitřní dekorací držet historického rázu místa, kde stojí. Hotely Andaz jsou ve 21 světových městech, poslední se otevřely letos ve Vídni a v Mnichově.

 

Budova někdejšího Cukrovarnického paláce je kulturní památkou. Podle informací společnosti UBM zůstanou na budově zachovaná původní okna, dveře, plastické výzdoby a krby. Interiéry vytvoří tým designérů ze studia Brime Robbins z Madridu. "Do Prahy jsem často jezdili studovat její bohatou historii plnou příběhů, abychom mohli vytvořit interiéry oživující mýty a legendy, které tvoří samotnou identitu tohoto města," uvedl Garrett Robbins. Autoři návrhu používali paletu barev z pastelových fasád domů v sousedství paláce.

 

V budově budou tři bary či restaurace, posilovna a lázně. Z původní zasedací místnosti v můstku vedoucímu k Jindřišské věži se stane konferenční místnost. Podle UBM začala rekonstrukce objektu v září a dokončena by měla být v posledním čtvrtletí roku 2021.

 

Palác byl postaven mezi roky 1912 a 1916 podle návrhu architektů Josefa Zascheho a Theodora Fischera. Plastiky na průčelí vytvořil německý sochař Franz Metzner. Po vpádu armád zemí Varšavské smlouvy do Československa v srpnu 1968 v budově provizorně jednali poslanci Národního shromáždění.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Vizualizace: Hyatt

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.