gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Brno prodá svůj podíl v hotelu Holiday Inn

Brno prodá svůj podíl v hotelu Holiday Inn

ČTK: Zastupitelé Brna dnes schválili záměr prodeje většinového podílu akcií společnosti Brno Inn, která provozuje čtyřhvězdičkový hotel Holiday Inn. Zájem o nákup za více než 320 milionů projevila společnost CPI Hotels, která má hotely Clarion. Brno Inn ze 75 procent vlastní městská společnost Veletrhy Brno, zbývající podíl má Českomoravská investiční.

 

Hotel Holiday Inn sousedí s výstavištěm. Záměr prodeje většinového podílu už schválilo i představenstvo Veletrhů Brno. Na zastupitelstvu dnes pro prodej podílu zvedlo ruku 43 zastupitelů, nikdo nebyl proti a čtyři se zdrželi. "Nabídka dosáhla takové výše, že jsme ji s ohledem na další investice vyhodnotili kladně. Není úkolem města držet hotely, navíc hotel bude provozovat renomovaná firma, která hotely provozovat umí," uvedl náměstek primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

 

Hotel Holiday Inn Brno

 

Hotel Holiday Inn Brno

 

Generální ředitel Veletrhů Brno Jiří Kuliš už dříve řekl, že veletrhy o prodeji přemýšlely od roku 2012, ale neměly žádnou nabídku. "Nyní prodáváme na základě manažerské analýzy, která říká, že je prodej pro firmu výhodný. Navíc budeme potřebovat peníze na nové projekty," uvedl Kuliš. Veletrhy plánují například stavbu nového pavilonu. Na výstavišti má také vzniknout multifunkční hala pro hokejovou Kometu Brno.

 

Hotel Holiday Inn Brno

 

Hotel Holiday Inn Brno

 

Hotel vznikl před 20 lety a z velké části slouží návštěvníkům výstaviště. Nabízí i kongresové prostory. Roční tržby se v posledních letech pohybují okolo 100 milionů korun. V letech 2016 a 2017 byl zisk do šesti milionů korun, což Kuliš označil jako výsledky dlouhodobě na nule.

 

Hotel Holiday Inn Brno

 

Hotel Holiday Inn Brno

 

Součástí smlouvy bude i ujednání o tom, že nový majitel zachová kvalitu a rozsah služeb, bude také spolupracovat s veletrhy. CPI podle Kuliše usiluje o doplnění sítě hotelů v ČR, v Brně totiž zatím nepůsobí. Před rokem společnost zveřejnila také záměr otevřít v roce 2021 nový hotel v ulici Dornych v místě, kde do roku 1998 stál hotel Metropol. Dnes na jeho místě nic není.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: Hotel Holiday Inn Brno

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.