gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Vláda schválila vyšší zdanění tabáku, lihu a hazardu

Vláda schválila vyšší zdanění tabáku, lihu a hazardu

ČTK: Spotřební daně z cigaret a tabáku, včetně zahřívaného, by měly stoupnout příští rok zhruba o deset procent. Rovněž spotřební daň z lihu by měla stoupnout, a to zhruba o 13 procent. Zvýšit by se měla také daň z některých hazardních her. Návrh ministerstva financí dnes schválila vláda. Na tiskové konferenci o tom informovala ministryně financí Alena Schillerová (za ANO). Normu musí ještě schválit Parlament a podepsat prezident.

 

Kouření, ilustrační fotografie

 

Daňová zátěž u jedné krabičky cigaret by tak mohla podle informací ČTK od tabákových firem stoupnout o 12 až 13 korun. Veřejné rozpočty by podle propočtů ministerstva měly změnami získat v letech 2020 a 2021 každoročně přes deset miliard korun.

 

 Alkohol, ilustrační fotografie

 

Ministerstvo financí již dříve informovalo, že návrh zákona, kterým se mění některé daňové zákony v souvislosti se zvyšováním příjmů veřejných rozpočtů, je reakcí na růst dostupnosti návykových látek. Podle úřadu je důsledkem zvyšující se životní úrovně.

 

IQOS, ilustrační fotografie

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.