gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Pozor na podvodníka, opouští hotely bez placení

Pozor na podvodníka, opouští hotely bez placení

ČTK: Policie hledá podvodníka, který se v Ostravě už dvakrát ubytoval v hotelích a za poskytnuté služby nezaplatil. Škoda, kterou majitelům podniků způsobil, dosahuje 15.000 korun. Kriminalisté v této souvislosti varují i další hoteliéry, aby muži nenaletěli. ČTK to řekl mluvčí moravskoslezské policie Richard Palát.

 

"Modus operandi byl vždy stejný. Právě na něj by si provozovatelé hotelů měli dát pozor," řekl Palát. Podle něj se podvodník v hotelích ubytoval v dubnu a květnu. V obou případech ještě před příjezdem recepční telefonicky řekl, že ztratil peněženku s doklady. Prokázal se jen fotografií občanského průkazu uloženou v mobilním telefonu.

 

Podvodník se prokazuje kopií občanky v mobilu

 

Vždy si také nechal pobyt prodloužit o několik dnů. "Před odjezdem recepční hotelů informoval, že si pouze odnáší své věci do čistírny. Zpátky do hotelu se ale už nevrátil," uvedl Palát. Podle něj policie nyní podvodníka hledají. Prověřují totožnost člověka z předloženého občanského průkazu.

 

Hotelový pokoj ilustrační fotografie

 

"Není vyloučeno, že se tento muž podobných zločinů dopustil, případně dopustí, také v dalších případech. Muž je podezřelý z podvodu, ve vězení může strávit až dva roky," dodal mluvčí. Svědci mohou informace k hledanému podvodníkovi policii předat prostřednictvím linky 158.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.