gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Personál se spletl, host dostal víno za 130 tisíc

Personál se spletl, host dostal víno za 130 tisíc

Stalo se ve středu v britském Manchesteru. Jistý host v luxusní restauraci Hawksmoor si k večeři objednal dobré víno za 260 liber (7.600 korun, 300 eur) . Servírka se přehlédla a otevřela omylem láhev Chateau le Pin Pomerol 2001 v ceně 4.500 liber (přes 130 tisíc korun, 5.000 eur). Zákazník netušil, jak výjimečné víno popíjí, a zaplatil samozřejmě nakonec za to levnější, které si objednal.

...

Doplnění 20. 05. 2019: Majitel restaurace Will Beckett mezitím poskytl rozhovor BBC, ve kterém pár okolností případu objasnil. Chyba nebyla na straně servírky, ale manažerky. Ta obvykle pracuje v jiné provozovně, v Manchesteru jenom zaskakovala. Servírce nabídla pomoc a o víno pro dotyčný stůl se postarala sama. Bohužel sáhla pro špatnou láhev.

 

Zákazníkovi víno moc chutnalo (ještě aby ne!) a požádal o další. Prázdnou láhev už odnášela servírka. Jediný pohled jí stačil, aby si uvědomila, co se stalo. Klientovi sdělila, že to skvělé, relativně levné víno už došlo, a běžela informovat manažerku. Tu po zbytek dne musel ostatní personál konejšit.

 

Will Beckett potvrdil, že manažerku za její přehmat trestat nehodlá: "Je to skvělá, pracovitá a obětavá členka našeho týmu. Až se trošku vzpamatuje, začneme si z ní samozřejmě utahovat, ale to je všechno."

...

K přešlapu se restaurace ve čtvrtek přiznala na svém twitteru: "Vzkaz pro hosta, který u nás včera omylem dostal láhev Chateau le Pin Pomerol 2001 v ceně 4.500 liber - doufáme, že jste si to užil!"

 

Tweet restaurace vyvolal poprask

 

Už jen když si takovou situaci představíme, polévá nás horkost kombinovaná se studeným potem. Ale tweet naštěstí pokračoval: " A vzkaz pro našeho člověka, který to popletl - neměj strach. Každý se někdy splete, pořád tě máme rádi."

 

Následovala fotografie obou lahví s nápisem: "ALE VYPADAJÍ HODNĚ PODOBNĚ, ŽE?"

 

Tweet restaurace vyvolal poprask

 

No. Pod příspěvkem se rozběhla živá debata, většina komentujících restauraci chválila za to, že po manažerce nepožaduje náhradu škody. Někteří se ptali, jestli by je při jejich příští návštěvě mohla obsluhovat právě tento manažerka.

 

Našlo se samozřejmě i pár rejpalů pozastavujících se nad skutečností, že se někde v Manchesteru podává tak drahé víno, když je při tom ve městě velké množství bezdomovců (jak to souvisí, nechápeme). A restaurace těmto "moralistům" obratem zavřela ústa, když je upozornila, že při nedávné charitativní akci na pomoc bezdomovcům se jí podařilo vybrat milión liber.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: The Independent, BBC

Fotografie: twitter a instagram restaurace Hawksmoor

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.