gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Letiště převzala ceny za kvalitní služby

Letiště převzala ceny za kvalitní služby

Organizace Airports Council International (ACI) World dnes zveřejnila vítěze světově uznávaných cen Airport Service Quality Awards (Ceny za kvalitu služeb na letištích), které se udílejí letištím z celého světa, nabízejícím nejlepší služby zákazníkům.

 

Cenu ASQ Arrivals Award (Cena za služby poskytované při příletu), která byla udělována vůbec poprvé, získalo mezinárodní letiště Kempegowda International Airport v indickém Bangalore, a to na základě výsledků nového dotazníku hodnotícího příletové služby. Toto letiště je tak vůbec prvním letištěm, které získalo cenu jak za služby při odletech, tak při příletech.

 

Kempegowda International Airport v indickém Bangalore

 

Stálicemi mezi oceněnými letišti z celého světa jsou mezinárodní letiště v Indianapolis, Pekingské mezinárodní letiště, letiště Changi v Singapuru, letiště Pearson v Torontu, Aeroporto di Roma-Fiumicino v Římě, Chhatrapati Shivaji International Airport v Bombaji, mezinárodní letiště Indíry Gándhiové v Dillí, mezinárodní letiště Šanghaj Pchu-tung a mezinárodní letiště Šeremeťjevo.

 

Letiště Pearson v Torontu

 

V letošním roce řada letišť získala ocenění ASQ Award vůbec poprvé. Mezi tato letiště patří například mezinárodní letiště Aeropuerto Internacional Ramón Villeda Morales v Hondurasu, letiště v Dublinu, Oslu, Helsinkách, Southamptonu, Bristolu a Londýně (London City Airport). Také španělská letiště Aeropuerto de Almería, Aeropuerto de Girona, Aeropuerto de Melilla, Aeropuerto de Zaragoza a Aeropuerto de Alicante-Elche získala ocenění ASQ vůbec poprvé. Letiště Fort McMurray Airport v Kanadě a letiště Muscat Airport v Ománu jsou nováčky v klubu ASQ Awards, zatímco několik dalších špičkových letišť, která ocenění získala již dříve, letos opět dopadla na výbornou. V nové kategorii “Nejlepší infrastruktura a vybavení” se na předních pozicích ve své kategorii podle velikosti, umístilo hned sedm indonéských a osm čínských letišť.


Letiště Praha získalo cenu Airport Service Quality Award 2018 v kategorii evropských letišť s 15–25 miliony odbavených cestujících, společně s letišti v Athénách a Helsinkách.

 

Letiště Václava Havla v Praze


Program ASQ Departures (sledování kvality služeb při odletech) měří spokojenost cestujících podle 34 hlavních ukazatelů. Do tohoto programu se zapojily tři čtvrtiny ze 100 největších letišť na světě. Jen za rok 2018 tedy letišti, které jsou členy programu ASQ, prošlo více než 8,3 miliardy cestujících.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ACI

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

 

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.