gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Finále Bocuse d'Or ovládli Skandinávci

Finále Bocuse d'Or ovládli Skandinávci

Světové finále jedné z nejprestižnějších kulinářských soutěží proběhlo v uplynulých dnech ve francouzském Lyonu. S přehledem ho vyhrála kuchařská družstva ze severských zemí.

 

Absolutními vítězi se mezi 24 finálovými týmy stali Dánové v čele s šéfkuchařem Kennethem Toft-Hansenem z restaurace Svinklöv Badehotel. Z druhého místa se radovali Švédové a skandinávský triumf dovršilo třetí Norsko.

 

Absolutními vítězi se mezi 24 finálovými týmy stali Dánové v čele s šéfkuchařem Kennethem Toft-Hansenem

 

Soutěž založil v roce 1987 šéfkuchař Paul Bocuse. Všichni účastníci si připomněli tohoto legendárního gastronomického profesionála a skvělého člověka, který nás bohužel vloni opustil. Ocenění pro nejlepší soutěžící má podobu jeho sošky a předává je Paulův syn Jêrome, rovněž šéfkuchař. Letošní ročník byl věnován také památce dalšího fantastického kuchaře, Joëla Robuchona (+ 2018).

 

Ukázka práce vítězného týmu ❤??

 

Minulý týden se v Lyonu uskutečnila jiná prestižní gastronomická soutěž International Catering Cup, ve které národní týmy soupeří v přípravě pokrmů servírovaných formou bufetu. Mezi 12 týmy z celého světa se prosadil i Český národní tým kuchařů a cukrářů vedený Janem Horkým, když získal zvláštní cenu za přípravu nejlepšího vepřového. Hlavní cenu obdržel domácí tým.

 

Skandinávci nedali v Lyonu nikomu šanci ??????

 

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: Bocuse d'Or, ČTK

Fotografie: Bocuse d'Or

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.