gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Degustační večer s italskými víny V Zátiší

Degustační večer s italskými víny V Zátiší

Restaurace V Zátiší si na leden připravila akci se sommeliérem Jiřím Markuzzi, který hostům představí vína z italského vinařství Guiseppe Gabbas. Ta budou v průběhu večera doplněna o vybrané pokrmy. Degustační večer se bude konat ve středu 16. ledna. Menu včetně párování s víny však bude možné ochutnat ještě po další dny.

 

Jiří Markuzzi patří ve svém oboru k uznávaným odborníkům. Sommeliérství se věnuje od svých 16 let a specializuje se na italská vína. Již 13 let se zabývá dovozem a distribucí vín právě z této oblasti. Na degustačním večeru v restauraci V Zátiší představí nabídku vinařství Guiseppe Gabbas pocházející z prosluněné Sardinie. Réva zde zraje v horách, ve velice zdravé, neobydlené a cestovním ruchem neposkvrněné části ostrova.

 

Sommelier Jiří Markuzzi

 

Jak už bývá v restauraci V Zátiší dobrý zvykem, k výbornému vínu bude servírované vybrané menu šéfkuchaře Igora Chramce. Jednotlivé chody ladí s italskou kuchyní a zvoleny byly tak, aby se skvěle doplňovaly s nabídkou vín z Guiseppe Gabbas. Hosté se mohou těšit na ceviche z mořského vlka, ravioli s ricottou a gorgonzolou nebo telecí svíčkovou.

 

Šéfkuchař Igor Chramec

 

Degustační večer s Jiřím Markuzzi se uskuteční ve středu 16. ledna od 19 hodin. Menu včetně vín si však můžete vychutnat až do pátku 18. ledna. Započněte rok 2019 stylově a přijďte si do restaurace V Zátiší užít gastronomický večer s luxusním italským menu.

Zdroj: Zátiší Group, Vino Markuzzi

 

Menu Giuseppe Gabbas V Zátiší

Ceviche z mořského vlka, olio extra vergine di oliva DOP 2018 Gabbas

Vermentino di Sardegna Manzanile DOC 2017

 

Ravioli s ricottou a gorgonzolou, tomatový dip, pekanové oříšky

Lillové Cannonau di Sardegna DOC 2017

 

Telecí svíčková a marinované hovězí žebro, pyré z bílé ředkve s datlemi, špenát, telecí jus s Xéres vinaigretem

Dule Cannonau di Sardegna Classico DOC 2014

 

Sýrový talíř

Arboré Cannonau di Sardegna Classico Riserva DOC 2013

 

Espresso

Cena menu s víny a minerální vodou: 2 290 Kč

 

Chtěli byste pracovat V Zátiší, některé jiné restauraci v rámci Zátiší Group, nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.