gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Plzeňka - nový koncept hospod Pilsner Urquell

Plzeňka - nový koncept hospod Pilsner Urquell

Podmanivou atmosféru starého Žižkova oživuje nově otevřená Plzeňka Olše, vůbec první nová konceptová hospoda Pilsner Urquell nejen v Praze, ale v celé republice. Nápaditý interiér zdobí skleněný výčep a leštěné nerezové pivní tanky. V hlavní roli je zde tankové pivo Pilsner Urquell a tradiční česká kuchyně.

 

Pilsner Urquell představuje zcela novou konceptovou restauraci, která spojuje bohatou tradici plzeňského piva a moderní pojetí hospody v 21. století. “Koncept Plzeňka volně navazuje na tradici a historii značky, ale představuje je soudobými moderními prostředky a provedením. Měla by se stát nejlepší hospodou v místě a okolí,“ říká architekt Jan Bouček, tvůrce Plzeňky.

 

Stěny interiéru zdobí reliéfy nejtypičtějších míst plzeňského pivovaru


“Před více než dvaceti lety jsme vytvořili velmi úspěšný koncept Pilsner Urquell Original Restaurant, kterých dnes funguje po celé republice více než třicet. Interiér typicky české hospody si ale s měnící se skladbou hostů, jejich preferencemi i věkovou strukturou žádá změnu. Přicházíme proto s konceptem Plzeňky, který vychází vstříc požadavkům na současné pojetí klasické hospody – a to i v místech, kde dosud konceptové hospody Pilsner Urquell nebyly. Plánujeme proto v blízké budoucnosti otevřít Plzeňky v Opavě, Příbrami nebo v Plzni,“ říká Martin Troup, marketingový manažer značky.

 

Stěny interiéru zdobí reliéfy nejtypičtějších míst plzeňského pivovaru, návštěvníci se tak mohou cítit jako na varně, ve sklepě mezi obřími sudy či před branou plzeňského pivovaru. Motivy a jejich provedení jsou autorským dílem sochařského ateliéru Mergental & Kovařík.

 

Dominantou celé hospody je originální výčep ze skleněných kachlů


Dominantou celé hospody je originální výčep, který je vyroben ze skleněných kachlů, jeho tvůrci se nechali inspirovat plzeňským pivním půllitrem. Nepřehlédnutelná je i velká skleněná pečeť charakteristická pro plzeňský ležák, která je nejen symbolem Plzeňky, ale i dělícím prvkem hospody. Skleněné dekorace jsou dílem mistrů sklářů ze sklárny Bomma ve Světlé nad Sázavou. Sklo charakterizuje základní myšlenku propojení pivovarského a sklářského řemesla jako dvou odvětví s bohatou tradicí a vynikajícím zvukem v celém světě.


Hlavním pivem na výčepu s osmi kohouty, který byl vytvořen speciálně pro koncept Plzeňky, je Pilsner Urquell čepovaný přímo z tanků. “Výčep i pivní tanky jsou skutečným srdcem Plzeňky a vše je navrženo tak, aby se pivo dostalo k zákazníkovi tou nejkratší cestou a ve stejně špičkové kondici, v jaké opouští plzeňský pivovar,“ vysvětluje Václav Berka, emeritní vrchní sládek Plzeňského Prazdroje.

 

Nepřehlédnutelná je i velká skleněná pečeť charakteristická pro plzeňský ležák


“Olši provozujeme už opravdu dlouho a časem člověk cítí, že je třeba změna. V dnešní době si host žádá stále vyšší a vyšší kvalitu, od piva, přes gastronomii až po velice podstatnou složku – prostředí. Koncept Plzeňky nám hodně nahrál a vzhledem k tradici čepovaného Pilsner Urquell ani jiná volba nepřicházela v úvahu,“ říká Jaroslav Švach, provozní manažer restaurace.

 

V Plzeňce vás mimo skvěle ošetřeného piva jistě osloví i poctivá česká kuchyně podle tradičních receptů. Plzeňka Olše nabízí na 150 míst a je velmi dobře dostupná městskou hromadnou dopravou.

 

V Plzeňce vás mimo skvěle ošetřeného piva jistě osloví i poctivá česká kuchyně podle tradičních receptů

Zdroj: TZ, Facebook Plzeňka Olše

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.