gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Ramsay: "Nevěř hubenému kuchaři? Blbost!"

Ramsay: "Nevěř hubenému kuchaři? Blbost!"

"Nikdy nevěř hubenému kuchaři” - to je staré rčení, podle kterého by měl mít dobrý kuchař, který vaří skvělé jídlo a sám se jím i živí, spíše pěkné bříško. Jak se ale nedávno nechal slyšet Gordon Ramsay, je to blbost. Kuchař dnes potřebuje být především ve formě.

 

“My kuchaři, jak je známo, nemáme příliš dobré stravovací návyky. Většinou se nestihneme najíst dřív, než připravíme jídlo pro naše hosty. Při vaření musíme pořád ochutnávat, potřebujeme být ve střehu, ne mít plný žaludek a línou mysl,” řekl slavný šéfkuchař v říjnu během slavnostního vyhlašování michelinských ocenění pro britské restaurace.

 

Gordon v tom má nějak jasno ?

 

Také dodal, že šéfkuchaři jsou dnes často v jiném postavení, než byli ještě před dvaceti lety. Nejsou jen zavření v kuchyni, reprezentují podnik i navenek, ti nejslavnější se často objevují v médiích a na společenských událostech. Měli by proto vypadat dobře.

 

“Rčení ‘Nikdy nevěř hubenému kuchaři!’ je blbost. Nevěřil bych spíš kuchaři, který je obézní, protože to svědčí o tom, že ty nejlepší kousky snědl sám. Vychutnávat jídlo si mají hosté. Šéfkuchař ať jen ochutnává a jde tak i příkladem celému týmu,” pokračoval Ramsay. “Já navíc miluju sladké, ale kdo by jedl moje dezerty, kdybych vážil přes metrák? Zákazníci by měli strach, že také přiberou, a zákusek by si raději odpustili.”

 

Pořádnej kuchař ?, ilustrační fotografie

 

Gordon Ramsay přitom sám v poslední době shodil 25 kilogramů. Přiznává, že se musel naučit jíst menší porce a častěji, spíše než velké snídaně, obědy a večeře: “Není nic horšího, než dát si třeba v pět odpoledne pořádnou večeři a pak se muset zvednout a strávit zbytek dne na nohou v kuchyni. Raději uzobávám a ponechám si čistou hlavu i lehké nohy. Jako v Hong Kongu - tam si také dopřejí jídlo třeba i pětkrát denně, vždycky ale jen malou misku.”

 

Hubenej kuchař, ilustrační fotografie

Zdroj: The Telegraph

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.