gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

CAFE ELEKTRIC dýchá filmovou atmosférou

CAFE ELEKTRIC dýchá filmovou atmosférou

CAFE ELEKTRIC je nová restaurace a bar v srdci Prahy, kde na vás dýchne filmová atmosféra 20. let a zároveň si pochutnáte na vybraném menu. V kuchyni plné mezinárodních chutí myslí také na vegetariány a vegany.  Novou gastronomickou oázu najdete na Ovocném trhu v Kolowratském paláci.

 

CAFE ELEKTRIC je prostor, jenž v sobě ukrývá hned několik světů. Ve čtyřech sálech se vám postupně odkryje restaurace, bar, music klub a odpočinková zóna. Nápaditý interiér je inspirován 20. lety minulého století. Ateliér SAD při jeho tvorbě zpracoval témata odkazující k životu slavného závodníka, filmového magnáta, hraběte Alexandera Kolowrat-Krakowského zvaného “Saša“. Název tohoto místa poté odkazuje právě na nejslavnější Sašův film Café Elektric z roku 1927. Jeho odkaz na vás dýchne z každého koutu CAFE ELEKTRIC.

 

 K prostoru restaurace patří i venkovní zahrádka na nádvoří Kolowratského paláce

 

Posadit se můžete například na polstrovanou lavici inspirovanou sedadlem historického závodního vozu. Stěny zase zdobí novodobá sgrafita znázorňující podobiznu Alexandera Kolowrata v závodním autě či další výjevy z jeho filmů. Vše doplňuje rafinovaný systém osvětlení měnící prostor dle potřeb na prosvětlenou restauraci či noční klub. K prostoru restaurace patří i venkovní zahrádka na nádvoří Kolowratského paláce. Ať už se rozhodnete zajít do CAFE ELEKTRIC na snídani, víkendový brunch, obědové menu nebo si užít večer s přáteli, tohle místo vás vždy nadchne svojí magickou atmosférou.

 

CAFE ELEKTRIC je prostor, jenž v sobě ukrývá hned několik světů

 

CAFE ELEKTRIC nabízí moderní mezinárodní kuchyni. Na sestavení menu se podílí spolumajitelka Francesca Kolowrat společně s šéfkuchařkou Růženou Smolenovou. Všechny chody vždy obsahují masovou, vegetariánskou a také veganskou variaci. Na snídani můžete vyzkoušet například matcha lívance či mexický avo toast. Jako hlavní chod lze zvolit vepřovou panenku, kari, halloumi burger nebo velmi oblíbenou buddha bowl.

 

Na sestavení menu se podílí spolumajitelka Francesca Kolowrat společně s šéfkuchařkou Růženou Smolenovou (na obrázku)

 

K večernímu posezení jsou ideální krůtí mini tousty, mezze platter nebo zeleninové chipsy. Chybět nemohou dezerty v podobě raw kuliček, veganské zmrzliny či domácích koláčů. Skvělou volbou může být i veganské affogato. Každý den je zároveň připravené speciální obědové menu (podává se od 11 do 15 hodin). Pokud do CAFE ELEKTRIC vyrazíte na večerní party, nezapomeňte vyzkoušet míchané drinky či skleničku kvalitní whisky.

 

Chybět nemohou dezerty v podobě raw kuliček, veganské zmrzliny či domácích koláčů


CAFE ELEKTRIC má otevřeno ve všední dny od 11 hodin do půlnoci, v sobotu od 9 hodin do půlnoci a v neděli od 9 do 23 hodin. Naleznete jej na adrese Ovocný trh 6 (Praha 1) v podzemních prostorách Kolowratského paláce.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.