gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Led není nuda. Tipy, jak vyrobit nejhezčí led letošního léta

Led není nuda. Tipy, jak vyrobit nejhezčí led letošního léta

Svět koktejlů není pouze o dokonalé chuti. O slovo se hlásí také estetická stránka. Trendem letošního léta jsou zejména designová provedení ledu. Díky silikonovým formám snadno připravíte led v různých tvarech včetně podlouhlých kvádrů nebo dokonale symetrických koulí. Skutečně originální led získáte, když jej ozvláštníte dalšími surovinami. Při výrobě vlastního ledu můžete snadno experimentovat a zkoušet různé alternativy.

 

Pokud nevíte, jak začít, můžete sáhnout po osvědčených kombinacích. Skvěle si spolu rozumí například citron a limetka, meloun a bazalka, jahoda a bazalka, okurka a máta, jablko a hruška, pomeranč a ananas nebo borůvka a citron. Mějte také na paměti, že led nemusí mít v základu jen vodu. Nechte se inspirovat tipy na méně obvyklé varianty, které jsme pro vás připravili.

 

Led není nuda. Tipy, jak vyrobit nejhezčí led letošního léta

 

Jahody & bez

Smíchejte 200 ml vody a 3 lžíce bezového květu. Přidejte 6–8 jahod pokrájených na drobné kousky a nalijte do formiček na led. Nechte alespoň na 4 hodiny zamrazit, poté podávejte se sodou nebo limonádou.

 

Ideální společník pro Gin & Tonic

Šťávu z velkého citronu smíchejte s polévkovou lžící tymiánových lístků, 150 ml vody a zamrazte. Dostanete dokonalý led do G&T.

 

Překvapivé olivy

Vložte celé zelené olivy bez pecky do formy na led. Zalijte trochou láku a nechte zamrazit. Přidávejte do ginu nebo vodky.

 

Paloma na počkání

Zmrazenou šťávu z grapefruitu smíchanou s tymiánem zkombinujte s tequilou a drink je na světě! Stačí jen ozdobit plátkem grapefruitu.

 

Led není nuda. Tipy, jak vyrobit nejhezčí led letošního léta

 

Vyladěná Margarita

Zkuste zamrazit melounovou šťávu, přidat plátek papričky jalapeño a limetku. Získáte ideální doplněk Margarity, který překvapí.

 

Instantní Mimosa

Milujete brunche, ke kterým neodmyslitelně patří sklenka Mimosy? Zamrazte si čerstvou pomerančovou šťávu. Vzniklý led pak jednoduše vhodíte do sklenky prosecca a máte hotovo.

 

Kávová kouzla

Připravte si espresso, nechte ho vychladnout a zamrazte ve vhodné formě. Hotové kostky přelijte tonikem – nejsnazší a mimořádně jednoduchý způsob, jak si připravit osvěžující verzi Espresso Tonic. S mraženou kávou se dá improvizovat i při variacích na drink Espresso Martini.

 

Káva a vanilka

Smíchejte 200 ml filtrované kávy se 2 lžícemi třtinového cukru a 2 lžícemi vanilkového extraktu. Lahodná kombinace, která skvěle vynikne s vychlazeným mlékem.

 

Led není nuda. Tipy, jak vyrobit nejhezčí led letošního léta

 

Tip: Led může mít i čistě dekorativní funkci. Jedlé květiny dokážou vytvořit tak krásný led, že se díky němu stanou vaše drinky highlightem večera. Kreativním duším se zkrátka meze nekladou.

 

Jakmile jednou zamrazíte něco jiného než čistou vodu, budete mít chuť tvořit nové a nové podoby ledu, které vaše nápoje ozvláštní. Barstore vám poskytne vše včetně potřebných silikonových forem. Popusťte uzdu fantazii a experimentujte!

Zdroj, fotografie: Barstore.cz/Envato

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.