gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Chtěl burger "medium", musel podepsat!

Chtěl burger "medium", musel podepsat!

Na začátku této příhody (stejně jako u zrodu mnoha jiných neuvěřitelných příběhů) byl americký turista. Ten si, někdy v lednu letošního roku, v restauraci hotelu Hilton Toronto Airport objednal burger, a to v úpravě Medium.

 

Burger mu připravili a přinesli. A k němu dostal k podpisu prohlášení, že si středně propečený burger dává dobrovolně a že restaurace se vzdává jakékoliv odpovědnosti za případné zdravotní potíže jemu tímto burgerem způsobené.

 

K burgeru dostal í lejstro, foto https://www.reddit.com/user/Reit007/

 

No a co udělá průměrný americký turista v takové chvíli? Vyfotí to a prdne rna internet! "Objednal jsem si hamburger medium a číšník objednávku bez jakýchkoli otázek či komentářů přijal," uvedl na redditu. "Pak mi ho (ten hamburger) servírka přinesla a vypadal skvěle! Ale jakmile jsem se do něj zakousl, servírka se vrátila a přinesla mi k podpisu tohle prohlášení. Prý jejich hamburgery dělají vždycky Well Done. Pokud jsem tedy trval na úpravě Medium, měl bych podepsat tenhle papír."

 

Jistě, není to úplně obvyklé, ale tipujeme, že většina z nás by to prostě podepsala a pokračovala v jídlu. Ne tak Američan v Torontu: "Nechtěl jsem se hádat, ale taky jsem nedokázal ten burger dojíst. Tak jsem zaplatil a odešel. Je tohle v Kanadě běžné?"

 

Tady se to stalo, foto Hilton Toronto Airport

 

Na síti samozřejmě reagovalo velké množství komentátorů, kteří přispěchali s nejrůznějšími názory o tom, že je to špatně nebo že je to dobře. Hotel v tiskovém prohlášení uvedl, že dodržuje všechna platná hygienická a veterinární opatření. A že zmíněné prohlášení používá velmi zřídka. 

 

Kanadská média ovšem uvádějí, že tamní předpisy nedovolují restauracím nabídku burgerů, které jsou méně než Well Done, přičemž burger musí mít aspoň 71 °C.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: now Toronto, fotografie: reddit, Hilton Toronto Airport, Canva

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.