gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Královská svatební hostina - kanapky a misky

Královská svatební hostina - kanapky a misky

Británii o víkendu čeká královská svatba. Starosti o délku vlečky svatebních šatů nevěsty nebo o vztah královny k její nastávající snaše zpoza oceánu rádi přenecháme bulváru, ale úplně ujít si tuto událost taky nechat nechceme - je koneckonců velmi zajímavá i z gastronomického hlediska.

 

Recepce po obřadu proběhne v Sále sv. Jiří

 

Jeho královská Jasnost Princ Harry a americká herečka Meghan Markle si svoje ano řeknou v sobotu 19. května v pravé poledne v kapli svatého Jiří na windsorském hradě nedaleko Londýna. Následovat bude recepce (překvapivě tedy nikoliv banket) pro 600 pozvaných hostů v přilehlém sále. Přesné složení vybraného menu zatím nebylo zveřejněno. Šéfkuchař královské domácnosti Mark Flanagan ale prozradil, že půjde o kanapky a malé porce jídla připravené v porcelánových miskách a oba snoubenci si pokrmy vybrali už během ochutnávek v březnu.

 

Šéfkuchař královské domácnosti Mark Flanagan

 

Pan šéfkuchař dále uvedl, že na přípravách se už teď podílí veškerý dostupný personál. Jen v kuchyni je to 30 kuchařů a kuchtíků. Všichni si pochvalují termín svatby, díky němuž bude možné použít většinou čerstvé domácí suroviny, především zeleninu. Ty budou dovezeny z královských farem, část z nich dokonce přímo z windsorských zahrad.

 

Jenom v kuchyni pracuje na přípravách 30 lidí

 

Šéfcukrář Selwyn Stoby ale už není takový tajnůstkář a novinářům ochotně předvedl postup při výrobě čokoládových lanýžů, které má prý královská rodina v mimořádné oblibě. V sobotu se budou podávat i miniaturní Crème brûlée, koláčky zdobené panna cottou s příchutí manga a žluté makronky.

 

V sobotu se budou podávat i miniaturní Crème brûlée, koláčky zdobené panna cottou s příchutí manga a žluté makronky

 

Svatební dort si nevěsta objednala u cukrářky Claire Ptak, majitelky londýnského pekařství Violet. Jak bude dort vypadat se pochopitelně dozvíme až v sobotu, ale chutnat prý bude po květech černého bezu a citronu a ozdoben bude živými květy.

 

Svatební dort si nevěsta objednala u cukrářky Claire Ptak

 

Pozvání na Windsor obdrželo i 1.200 “zástupců veřejnosti”, oslavě budou moci přihlížet z hradních zahrad. Poté, co dostali podrobné instrukce, někteří z nich ale neskrývali rozčarování. Na místě pro ně bude k dispozici jen symbolické občerstvení a bylo jim proto doporučeno přinést si vlastní jídlo i nápoje, eventuálně udělat si na místě prostě piknik...

Zdroje, fotografie: Royal UK, The Times, The Sun

 

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.