gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Masné krámy a Malý pivovar hledají provozovatele

Masné krámy a Malý pivovar hledají provozovatele

Pivovar Budějovický Budvar hledá provozovatele pro budějovickou restaurací Masné krámy a hotel Malý pivovar. Ve výběrovém řízení na provoz Masných krámů je pět zájemců, s nimiž teď Budvar jedná, vybrat chce příští rok. Hotel Malý pivovar v budějovické ulici Karla IV. bude Budvar zároveň opravovat, práce začnou příští rok. ČTK to řekl ředitel Budvaru Petr Dvořák.

 

"Strategicky se chceme soustředit na výrobu a prodej piva, pro doplňkové provozy chceme spíš hledat partnery a lidi, kteří jsou profíci. Ve výběrovém řízení na provoz Masných krámů je pět zájemců, kteří nám teď dávají první koncept, co by s tím udělali. Jde nám o to, aby tam byl seriózní partner, který gastro umí. Masné krámy jsou ikona Budějovic, ikona Budějovického Budvaru. To se nemění, v tom jsme se všemi majiteli Masných krámů zajedno. Teď hledáme někoho, kdo je schopen s námi tuto vizi táhnout kupředu a posunout Masné krámy na další úroveň," řekl ředitel.

 

Budvar hledá provozovatele pro restauraci Masné krámy a hotel Malý pivovar

 

U hotelu Malý pivovar, jehož součástí je restaurace a který je již déle zavřený, dokončuje Budvar dokumentaci pro stavební povolení. Oprava by měla začít příští rok, potrvá až rok a půl. Budvar chce hotel zmodernizovat a zvětšit jeho kapacitu. "Nechceme to provozovat našimi silami, ale hledáme profesionálního partnera z hotelového byznysu. Předpokládám, že v druhé polovině roku 2024 by se mohlo začít stavět. Chceme Malému pivovaru vrátit lesk a slávu, protože ta budova už je vybydlená, proto ji teď využíváme víceméně jenom jako ubytovnu," řekl ředitel.

 

Budvar hledá provozovatele pro restauraci Masné krámy a hotel Malý pivovar

 

Historie Masných krámů sahá do období vlády Karla IV. Budova v Krajinské ulici pochází zřejmě z roku 1554. Plných 500 let se v ní prodávalo maso. Na pivnici se přestavěla po druhé světové válce počátkem 50. let. Po povodni v roce 2002 byla pět let zavřená, i kvůli nejasným vlastnickým vztahům. Jako turistický cíl ji inzerují i zahraniční cestovní kanceláře. Nyní ji provozuje Budějovický Budvar.

 

Budvar hledá provozovatele pro restauraci Masné krámy a hotel Malý pivovar

 

Budvar měl loni tržby z prodeje výrobků a služeb 3,03 miliardy korun a zisk po zdanění 200,8 milionu. Výstav byl loni 1,788 milionu hektolitrů. Vyplývá to z výroční zprávy. Budvar loni vyvezl 1,27 milionu hektolitrů, 71,5 procenta produkce.

 

Budvar hledá provozovatele pro restauraci Masné krámy a hotel Malý pivovar

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: https://www.masne-kramy.cz/, https://www.malypivovar.cz/

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.