gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

CzechTourism: Počet hostů dosáhl úrovně před Covidem

CzechTourism: Počet hostů dosáhl úrovně před Covidem

Proti předcovidovému roku 2019 počet hostů českým hoteliérům v dubnu mírně narostl o 0,3 procenta, podle agentury CzechTourism tak od dob pandemie poprvé přivítali více lidí. Jednalo se přibližně o 1,3 milionu hostů, z nichž téměř 712.000 byli zahraniční turisté a asi 544.000 tvořili domácí turisté.

 

Vyplývá to z tiskové zprávy státní agentury CzechTourism, kterou má ČTK k dispozici. Meziročně podle ní letos v dubnu počet hostů v tuzemských hotelech narostl o 24 procent.

 

Počet hostů dosáhl úrovně před Covidem

 

"Ve srovnání s rokem 2019 do tuzemských hotelů letos v dubnu přijelo o 21 procent více rezidentů, zahraničních turistů však ve srovnání se stejným obdobím roku 2019 bylo o 11 procent méně," řekl ředitel agentury CzechTourism Jan Herget. Ze Slovenska pak podle něj proti roku 2019 v dubnu přijelo o 20 procent více hostů, z Německa o 21 procent, a v případě Polska nárůst činil 55 procent, dodal.

 

Počet hostů dosáhl úrovně před Covidem

 

Atraktivita Česka podle vedoucího Insitutu turismu agentury CzechTourism Petra Janečka vzrostla zejména u turistů z Tchaj-wanu. "Do tuzemských hotelů jich přijelo 8117, což znamená meziroční nárůst o 2287,4 procenta. Dá se předpokládat, že toto číslo ještě vzroste, letos v červenci má totiž začít létat přímá linka mezi Prahou a Tchaj-pejí," uvedl. Podobná situace podle něj panuje u cestovatelů z Jižní Koreje. V dubnu jich do Česka zavítalo 19.330, měsíc předtím jich přitom bylo 11.837.

 

Počet hostů dosáhl úrovně před Covidem

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: Canva, AI, ilustrační fotografie pod licencí CC0

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.