gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Následky koronaviru: Influenceři živoří

Následky koronaviru: Influenceři živoří

Poslední dobou se často mluví o lidech, kteří neváhají nasadit vlastní zdraví, aby ochránili ostatní - o lékařích, zdravotních sestrách, záchranářích či laborantkách. Velkým tématem jsou také ekonomické oběti koronaviru, které díky různým opatřením přišly o živobytí. 

 

Mezi nimi se ale často zapomíná na jednu důležitou a tvrdě postiženou kategorii - influencery, blogery, recenzenty a další postavy virtuálního světa. Přinášející zážitky z exotických končin, luxusních restaurací a hotelů, slavných památek a barevných festivalů na displeje nás ostatních - obyčejných lidí, kteří na to nemají čas, peníze nebo žaludek.

 

Influenceři, ilustrační fotografie

 

"Naposledy jsem byla na cestách v únoru, v březnu jsem měla jet do Finska, v dubnu do Etiopie a příští týden na Maledivy. Za normálních okolností trávím zhruba 6 měsíců z roku v zahraničí," vysvětluje Alex Outhwiteová, autorka textů o cestování.

 

Výdělek z reklam na jejím YouTube kanálu se propadl z obvyklých 1.100 liber (33.000 korun) na na méně než 100 liber (3.000 korun) měsíčně. O peníze přišla také za nakoupené letenky na mezitím zrušené spoje. "Všechno je teď vzhůru nohama. S aktuálními příjmy a úsporami nevydržím dlouho."

 

Influenceři, ilustrační fotografie

 

Karen Beddow je právnička, ale před 4 lety se rozhodla opustit lukrativní místo v kanceláři a od té doby se na plný úvazek věnuje rodinnému cestovatelskému blogu Mini Travellers.

 

V dubnu vydělala jen 350 liber (10.500 korun), o 95 % méně než obvykle. "Je to jen malá firma, ale v posledních 6 letech jsem jejím budováním strávila spoustu času. Lidé si možná neuvědomují, jak je to náročné a co všechno vlastně musíte dělat - fotit, stříhat videa, rozesílat faktury, starat se o web, odpovídat na e-maily…"

 

Influenceři, ilustrační fotografie

 

Israel Cassol, známější pod jménem Birkin Boy díky své kolekci designérských tašek v ceně převyšující 100 tisíc liber, dříve inkasoval stovky liber za to, že navštěvoval eventy a večírky a na svůj Instagram se nechával fotografovat s různými módními doplňky. Teď si musel vypůjčit od svého otce, aby vůbec vyšel s penězi.

 

"Všechno se zrušilo," vysvětluje. "Normálně sdílím fotky se svými taškami a luxusní módou, ale ty teď nikoho nezajímají. Lidi se přestali starat o módu, protože nikam nechodí." 

 

Birkin Boy dodává: "Všechno tohle koronavirové dění mě poučilo, že musím s penězi hospodařit opatrněji. Budu muset utrácet méně za luxus, častěji nosit starší věci a kombinovat chic kousky s těmi levnějšími."

 

Influenceři, ilustrační fotografie

 

Držíme všem influencerům a influencerkám palce, aby krize co nejdříve pominula a aby nebyli nuceni nastoupit na podřadnou pozici s nudnou pracovní náplní v nějaké všední firmě, kam by museli denně dojíždět hromadnou dopravou. Žádnou finanční sbírku na pomoc influencerům v nouzi jsme zatím neobjevilii - pokud o nějaké víte, dejte nám prosím vědět. Děkujeme.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: bbc.co.uk

Fotografie: Ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.