gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Majitel portálu slevyzhor.cz obviněn, škoda je 21 miliónů

Majitel portálu slevyzhor.cz obviněn, škoda je 21 miliónů

ČTK: Policisté obvinili šestačtyřicetiletého muže v případu podvedených klientů slevového portálu Slevy z hor. Zaplatili si pobyt, ale čerpat ho nemohli. Za zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění muži hrozí dva až osm let vězení. Škoda se blíží k 21 milionům korun, podvedených klientů bylo 4.401. Na webu policie o tom informovala policejní mluvčí Vlasta Suchánková. "Vyšetřování rozsáhlého případu stále pokračuje," dodala.

 

Byl to podvod

 

Případem se policisté zabývají od srpna 2016. Poškození klienti jim oznámili, že si přes portál www.slevyzhor.cz kupovali pobyty v různých hotelech. Pobyty ale čerpat nemohli, neboť ubytovatelé platbu nedostali. Doménu nechala policie v srpnu 2016 zablokovat. "Do současné doby zadokumentovali kriminalisté 4.401 podvedených klientů, někteří si zakoupili i několik pobytů, jimž vznikla škoda blížící se 15 miliónům korun. Poškozenými jsou i téměř tři desítky obchodních partnerů, kterým vznikla finanční újma přes šest miliónů korun," uvedla Suchánková.

 

Policie zasáhla, ale pro některé už bylo pozdě

 

Zájemci si prostřednictvím slevového portálu zakoupili pobyty v různých částech republiky. Po přijetí plateb jim byly zasílané elektronicky vouchery, na základě kterých si pobyt rezervovali. Vouchery neobsahovaly konkrétní datum pobytu a jejich platnost byla obvykle do 28. prosince 2017. "S ohledem na velmi nízkou cenu se nabídky pobytů setkaly s velkým zájmem klientů. Ti pak až na místě zjistili, že žádný pobyt v daném zařízení hrazen není," dodala Suchánková. Policisté již dříve uvedli, že člověk, kterého prověřují, nabízel pobyty v pronajatých ubytovacích objektech za zhruba 1.000,00 korun za dospělého na tři až pět dnů. Z počátku bylo možné vouchery uplatnit.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.