gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Podzimní novinky v restauraci Bellevue

Podzimní novinky v restauraci Bellevue

Podzimní nálada zavítala také do restaurace Bellevue, která své menu obohatila hned o několik vybraných chodů ze sezónních surovin. Hosté se mohou těšit na hovězí tatarák, terinu z jater kombinovanou s dýní a fíky nebo skutečně nápaditý dezert ganache spojující chutě jablek, ořechů, bílé čokolády a koriandru.

 

Šéfkuchař Marek Šáda se rozhodl obohatit současné menu o sezónní chutě. V nových pokrmech tak dominují dýně, houby, fíky, jablka a další aktuální suroviny. Jako předkrm lze zvolit domácí terinu z foie gras. Ta se vyrábí pouze z jater bez přídavku dalšího masa. Nakládá se do koňaku a portského vína a její příprava trvá 36 hodin. Zvolit lze také hovězí tatarák s černými lanýži. Jako hlavní chod šéfkuchař připravil kombinaci české ryby siven s exotickou chutí jalapeňos nebo tradiční telecí svíčkovou s bramborovým pyré a houbami.

 

Telecí svíčková (bramborové pyré, batáty, lišky a houbová omáčka)

 

Nezapomenutelnou tečkou podzimního menu je neotřelý dezert bílá ganache spojující chuť sladké bílé čokolády, šťavnatých jablek, lehce nahořklých makadamových ořechů, to vše okořeněno špetkou aromatického koriandru.

 

Podzimní novinky v Bellevue

Terina z foie gras

(pistácie, dýně, fíky, ostružiny)

Terina z Foie Gras (pistácie, dýně, fíky, ostružiny)


Hovězí tatarák

(topinambur, černý lanýž)

Hovězí tatarák (topinambur, černý lanýž)


Ceviche ze sivena

(okurka, slanorožec, jalapeño granité)

Ceviche ze sivena (okurka, slanorožec, jalapeño granité)


Telecí svíčková

(bramborové pyré, batáty, lišky a houbová omáčka)

Telecí svíčková ? (bramborové pyré, batáty, lišky a houbová omáčka)


Bílá ganache

(jablko, makadamové ořechy, koriandr, bílá čokoláda)
Bílá ganache (jablko, makadamové ořechy, koriandr, bílá čokoláda)

 

Chtěli byste pracovat v Bellevue, některé jiné restauraci v rámci Zátiší Group nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.