gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Ceny hotelů před MS v hokeji rostou

Ceny hotelů před MS v hokeji rostou

Cena ubytování v hotelech před hokejovým mistrovstvím světa v ČR je většinou o 20 až 30 procent vyšší než obvykle. ČTK to řekli zástupci oslovených hotelů v Praze. Hotely jsou podle nich měsíc před mistrovstvím obsazeny z 30 až 85 procent, silnější zájem o ubytování očekávají na poslední chvíli v květnu. Největší poptávka po ubytování bude podle zástupců hotelů druhý víkend v květnu, protože se v Praze kromě zahájení mistrovství uskuteční také koncert skupiny Rammstein. Hokejové mistrovství světa proběhne v Praze a v Ostravě od 10. do 26. května.

 

Ceny ubytování nyní podle generálního ředitele hotelu Art Nouveau Palace Martina Koťátka proti běžným květnový dnům stoupají o zhruba 20 až 25 procent, v některých dnech více. "Se zvyšující se cenou klesá poptávka po dražším ubytování a stoupá poptávka po alternativách," řekl. Kapacita hotelu je podle něj zaplněna z 85 procent.

 

Art Noveau Palace Hotel, foto Art Noveau Palace Hotel

 

Síť hotelů Czech Inn Hotels podle obchodního ředitele Czech Inn Hotels Marka Boury zatím zaznamenala o 20 procent vyšší poptávku a zhruba o 100 procent vyšší ceny ubytování než při posledním šampionátu před devíti lety v roce 2015. Letos v období mistrovství ceny podle Boury proti běžnému květnu vzrostly až o 30 procent. Aktuálně mají Czech Inn Hotels na toto období obsazeno 70 procent kapacit hotelů.

 

Grand Mark Praha Hotel, foto Czech Inn Hotels

 

Podle ředitele obchodní strategie hotelové sítě Orea Hotels & Resorts Jiřího Fontany se aktuální nabídka ubytování v Praze pohybuje i na dvoj- až trojnásobku běžné ceny ve stejném období. Orea Hotels & Resorts jsou podle něj aktuálně obsazené z 30 procent. "Čím více se událost blíží, tím více se budou rezervovat i vyšší kategorie hotelů," řekl.

 

Orea Hotel Angelo Praha, foto Orea Hotels & Resorts

 

Poptávaný typ ubytování podle zástupců hotelů víceméně kopíruje běžnou poptávku. Podle Boury je nejvyšší poptávka standardně po klasických dvoulůžkových pokojích. "U hokejových fanoušků také vidíme nadstandardní zájem o vícelůžkové pokoje," řekl Boura. Dodal, že fanoušci, kteří přijíždějí na více nocí, si často rezervují lepší typy pokojů.

 

Většina oslovených hotelů kvůli mistrovství světa v hokeji nabídku speciálních služeb neplánuje, nebo to neuvedla. Czech Inn Hotels podle Boury nabídnou speciální služby podle typu hotelu. Ve všech hotelech ale síť hotelů plánuje instalovat výsledkové tabule do lobby a zařídí například živé přenosy zápasů a odvoz do O2 arény.

 

Lední h9kej, ilustrační fotografie, foto unsplash.com

 

Zástupci všech oslovených hotelů se shodli na tom, že sportovní událost má na poptávku po ubytování podobný vliv jako například Velikonoce, adventní období, Silvestr nebo prodloužené víkendy. Podle Boury jsou květnové víkendy pro hotely hlavní sezona i bez šampionátu.

 

Vliv mistrovství na cestovní ruch a propagaci obou českých destinací vnímají zástupci hotelů pozitivně, ocenili by častější pořádání podobných akcí. "Mistrovství světa v hokeji je skvělá příležitost, ale akce jednou za devět let nás nespasí. Více pravidelných prestižních sportovních či kulturních akcí, na které přijíždí desetitisíce fanoušků, opakujících se každý rok či dva, by nám i hostujícím městům přinesla větší pozitiva a možnosti rozvoje," řekl Koťátko.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: ČTK, fotografie: Art Noveau Palace Hotel, Czech Inn Hotels, unsplash.com, Orea Hotels & Resorts

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.