gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Zářijová Volba sládků je od Kozla

Zářijová Volba sládků je od Kozla

Oblíbený program Volba sládků Plzeňského Prazdroje v září milovníkům piva nabídne Mistrův Pšeničný od značky Velkopopovický Kozel, svěží pivo s charakteristickou chutí pšeničných piv s tóny banánu a hřebíčku. Tuto novinku, která je vůbec prvním pšeničným Kozlem, nabídne více než 1300 hospod a restaurací v Česku.

 

Letošní novinka z Velkých Popovic byla zatím k dostání pouze na pultech obchodů v lahvích. V září si jej mohou milovníci piva vychutnat díky programu Volba sládků i čepovaný, a to ve více než 1330 hospodách a restauracích napříč celým Českem.

 

Zářijová Volba sládků je od Kozla

 

"České pivo má dlouholetou tradici a díky plzeňskému ležáku patří mezi nejznámější na světě. Trochu ale zapomínáme na to, že před dominancí ležáků se v českých zemích dařilo právě pivům pšeničným. Kozel Mistrův Pšeničný pivařům tuto důležitou součást historie českého pivovarnictví připomíná," říká sládek programu Volba sládků Tomáš Pokorný.

 

Mistrův Pšeničný má světlou barvu s jemným, pro pšeničná piva charakteristickým zákalem. Vychutnat si na něm můžete i hustou, jemnou pěnu podobnou šlehačce. Vyznačuje se svěží chutí s tóny banánu a hřebíčku, typickými pro tento typ piv. Charakterizuje ho použití několika druhů sladu. Vedle základního pšeničného jsou při výrobě použity i slad karamelový a plzeňský. Pro chmelení byl použit Žatecký poloraný červeňák, charakteristický svým jemným aroma a chmel Sládek, který dokáže příjemně vyvážit hořkost. Pivo má stupňovitost 12,45 °P a obsahuje 5,3 % obj. alkoholu.

 

Zářijová Volba sládků je od Kozla

 

Program Volba sládků vychází vstříc milovníkům piva a každý měsíc představuje speciální várku piv z dílny Plzeňského Prazdroje. Fanoušci originálních pivních chutí si mohou své nejbližší výčepní místo snadno najít na stránkách volbasladku.cz nebo prostřednictvím aplikace jdesnapivo.cz.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: Plzeňský prazdroj, a.s.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.