gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Č. Krumlov nadále bez poplatků za předzahrádky

Č. Krumlov nadále bez poplatků za předzahrádky

Český Krumlov odpustí restauracím poplatky za předzahrádky do konce roku. Původní finanční úleva pro provozovny byla do konce srpna, ale město se ji rozhodlo prodloužit. Český Krumlov chce pomoci podnikatelům snížit ztráty spojené s koronavirem. Radnice to uvedla v tiskové zprávě.

 

"Máme radost, že se poslední týdny do města opět vrátili turisté a těší nás to o to víc, že se jedná především o návštěvníky české a návštěvníky ze sousedních zemí," uvedl českokrumlovský starosta Dalibor Carda (ČSSD). Město v posledních dnech zažívá velký nápor turistů. V porovnání s minulými roky se však jen výrazně změnila jejich skladba, kdy chybí dříve častí návštěvníci z Asie a ze zámoří.

 

Český Krumlov, Ilustrační fotografie

 

"I vzhledem k pěknému počasí dávají turisté většinou přednost posezení na venkovních předzahrádkách a snad to takto vydrží i v prvních podzimních měsících. Proto si myslíme, že prominutí tohoto poplatku až do konce roku je velmi užitečné a ze strany podnikatelů vítaný krok," dodal starosta.

 

Český Krumlov, Ilustrační fotografie

 

Město odhaduje ztrátu v příjmech za poplatky za předzahrádky v řádech jednotek milionů korun.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.