gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Novinka u barmanů: Czech Flair League

Novinka u barmanů: Czech Flair League

Sekce exhibičních barmanů v České barmanské asociaci má po dlouhých letech nového vedoucího. Legendárního Davida Neumanna v tomto týdnu v čele Czech Flair Teamu vystřídal Václav Abraham. Zároveň přichází blesková změna koncepce celoročního soutěžení – už letos se budou flairoví barmani účastnit soutěží spadajících do nově vznikající Czech Flair League.

 

Odcházející David Neumann vedl Czech Flair Team od roku 2011, určit jeho nástupce nebylo pro vedení CBA složitým úkolem. Václav Abraham je totiž držitelem pěti trofejí z World Cocktail Championships, dlouhodobě se snaží o propagaci flairu mezi mladou generací a usilovně hledá svého následovníka, který by dosahoval podobných globálních soutěžních úspěchů.

 

Václav Abraham je novým vedoucím flairové sekce CBA

 

„Vašek je respektovanou osobností, vzhledem k mezinárodním zkušenostem se také může postupně stát platným členem hodnotitelů koktejlového mistrovství světa ve flairové kategorii. Věřím, že se mu podaří novým nábojem navázat na dlouholetou práci Davida Neumanna při budování Czech Flair Teamu. Davidovi za roky práce jménem celého vedení CBA děkuji,“ uvedl prezident CBA Aleš Svojanovský.

 

Václav Abraham se hodlá zaměřit především na zapojení většího počtu mladých barmanů do české flairové komunity a na udržení kvality flairových soutěží. "Jde o to, abychom neměli v Česku nouzi o nové mladé tváře, které nás budou moci reprezentovat ve světě. Není to práce pro jednoho člověka, spíš pro celou skupinu těch starších a zkušenějších,“ upozorňuje osmadvacetiletý Abraham.

 

Václav Abraham je novým vedoucím flairové sekce CBA

 

Na jeho popud se s okamžitou platností mění formát celoročního soutěžení o Barmana roku CBA v kategorii Flair. Vzniká Czech Flair League, do níž se budou započítávat výsledky ze všech významných flairových soutěží v Česku. Šest nejlepších barmanů (a sedmý na divokou kartu) se kvalifikuje do závěrečného finále, kde se rozhodne o flairovém Barmanovi roku, jenž bude reprezentovat Česko na koktejlovém mistrovství světa.

 

"Loni se formát Barmana roku podobným způsobem změnil v kategorii klasických barmanů, letos přichází na řadu flair. Myslím si, že zvolený systém bude fungovat lépe a kluci budou motivovaní se zúčastnit co největšího počtu soutěží,“ domnívá se nový vedoucí flairové sekce.

 

Václav Abraham je novým vedoucím flairové sekce CBA

 

První soutěž nové flairové ligy se uskuteční už tuto sobotu v brněnském podniku Cabaret des Péchés. "Bude to pravděpodobně největší flairová soutěž v Česku za posledních devět let. Zaregistrovalo se již 40 barmanů, z toho 12 z Česka,“ dodal Václav Abraham s tím, že součástí Czech Flair League by letos mělo být minimálně pět soutěží.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: CBA - Česka barmanská asociace

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.