gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Pražské hotely jsou před víkendem plné

Pražské hotely jsou před víkendem plné

Hotely a další zařízení pro ubytování v Praze jsou pro nadcházející víkend z velké části vyprodané. Přispěly k tomu také tři velké akce, které se v následujících dnech v hlavním městě uskuteční. Některé hotely však mají obsazeno už dva týdny, zájem o ně tak nesouvisí jen s pietami za zesnulého zpěváka Karla Gotta. ČTK to řekl prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Od pátku do neděle se v Praze uskuteční poslední rozloučení s Gottem, fotbalové utkání Česko - Anglie a festival světla Signal.

 

Podle Stárka tak nelze vyčíslit, jak se změnil zájem o ubytování v Praze v souvislosti s Gottovým pohřbem. Upozornil na to, že se v těchto dnech v hlavním městě konají další dvě velké akce, které lákají návštěvníky z ostatních míst České republiky i ze zahraničí. "Některé hotely mají plno už třeba 12 dní," podotkl. Situace tak podle něj není odlišná oproti jiným víkendům, kdy se v Praze koná velká společenská událost. Hotely se v takovým případech plní pravidelně, dodal.

 

Praha, můstek na Slovanský ostrov

 

Růst zájmu v souvislosti s pietami nedokázala vymezit ani společnost Airbnb. Poskytovatelé ubytovacích zařízení, které oslovila ČTK, se nicméně shodují v tom, že je těžké říct, zda turisté budou v Praze ubytováni kvůli Gottovu pohřbu, anebo kvůli některé z dalších akcí, které se o víkendu v hlavním městě konají. Zastoupení tuzemských a zahraničních návštěvníků je podle nich rozmanité.

 

Praha, doprava

 

Vyšší zájem v souvislosti s rozloučením s Gottem naopak registrují dopravci, největší z nich proto v pátek a sobotu posílí své spoje. České dráhy pro tyto dny navýší kapacity o 2000 míst k sezení, vozy navíc přidá i RegioJet. Zvýšený zájem o jízdenky evidují i další dopravci.

 

Lidé se s Gottem mohou rozloučit dnes do 22:00 v Paláci Žofín na Slovanském ostrově. Následující den se bude konat od 11:00 zádušní mše pro pozvané hosty ve svatovítské katedrále na Pražském hradě.

 

Praha, katedrála svatého Víta

 

Vedle toho se v pátek uskuteční v Praze také fotbalové utkání mezi českou reprezentací a Anglií v rámci kvalifikace na EURO 2020. Policie očekává, že vedle tisíců fotbalových příznivců z Česka přijede až 6000 fanoušků z britských ostrovů. Od čtvrtka do neděle se v hlavním městě také koná sedmý ročník Signal Festivalu, na kterém organizátoři očekávají až 600.000 lidí.

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj: ČTK

Fotografie: ilustrační pod licencí C00

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.