gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Tradiční lanýžové hody v Bellevue

Tradiční lanýžové hody v Bellevue

V restauraci Bellevue bude listopad opět patřit lanýžům. Konkrétně od 19. do 30. listopadu mohou hosté ochutnat vybrané speciality s touto delikatesou. Menu doplní kvalitní italská vína z vinařství Schiavenza a Marchesi di Gresy. 

 

Lanýžové hody v Bellevue patří k dlouhodobé tradici a ani letos v listopadu nebudou hosté zklamaní. Restaurace tuto vzácnou houbu s typickou chutí i vůní dováží z jedné z nejvyhlášenějších lokalit – italského Piemonte. Lanýž je po kaviáru nejdražší gastropotravinou a sklízet je lze pouze v aktuálním období, od října do konce ledna. Na menu se objeví obě její varianty – typická černá lanýž i vzácnější a aromatičtější bílá.

 

Lanýžové hody v restauraci Bellevue

 

Kuchaři v Bellevue vsadili na oblíbené lanýžové pokrmy. Hodování začíná míchanými vejci s hoblinkami bílého lanýže. Hlavní chody příkladně odráží fakt, že lanýže jsou skvěle kombinovatelné s jakýmkoliv druhem masa, stejně jako vegetariánskými pokrmy. Vyzkoušet můžete hovězí carne cruda s černým lanýžem, rizoto s mořským ďasem a černým lanýžem či telecí svíčkovou s topinamburovým pyré, lanýžovou omáčkou a bílým lanýžem. Pro vegetariány jsou poté připraveny tajarin těstoviny a všichni si mohou vychutnat sladkou tečku v podobě lískooříškového semifreda s lanýžovým lehkým vyšlehaným krémem zvaným zabaione. 

 

Lanýžové hody v Bellevue

 

Šestichodové lanýžové menu si můžete užít s párováním vína hned ze dvou vinařství. První týden od 19. do 24. listopadu si budete moct lanýžové pokrmy vychutnat ve spojení s víny z vinařství Schivenza. Dva večery (19. a 20. 11.) bude přítomen také jejich vinař Walter Anselma, jenž všem hostům obohatí gurmánský zážitek o nespočet zajímavých informací vážících se k párování lanýžů a vína. V dalším týdnu od 25. do 30. listopadu se o slovo přihlásí víno od Marchesi di Gresy přímo z Piemonte. Jejich vinař Jeffrey Chilcott bude zákazníkům k dispozici u večeře 25. a 26. 11. 

 

Nezmeškejte letošní lanýžové hody v Bellevue a rezervujte si svůj stůl v termínu od 19. do 30. listopadu. 

 

Lanýžové menu Bellevue 19.-30. listopadu 2019

Míchaná vejce, bílé lanýže

Míchaná vejce, bílé lanýže

 

Hovězí carne cruda, černé lanýže

Hovězí carne cruda, černé lanýže

 

Tajarin těstoviny, bílé lanýže

Tajarin těstoviny, bílé lanýže

 

Mořský ďas, rizoto, černé lanýže

Mořský ďas, rizoto, černé lanýže

 

 Telecí svíčková, foie gras, topinamburové pyré, lanýžová omáčka, bílé lanýže Telecí svíčková, foie gras, topinamburové pyré, lanýžová omáčka, bílé lanýže

 

Lískooříškové semifredo, lanýžový zabaione

 Telecí svíčková, foie gras, topinamburové pyré, lanýžová omáčka, bílé lanýže

 

Redakce GastroJobs.cz

Zdroj, fotografie: restaurace Believe

 

Chtěli byste pracovat v týmu restaurace Bellevue, v některém z jejích sesterských podniků (V Zátiší, Mlýnec, Žofín Garden), ve firemních a byznysových kantýnách nebo pro Zátiší Catering ze stejné skupiny? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.