gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Co se děje v hlavách hotelových hostů

Co se děje v hlavách hotelových hostů

Možná je někdy lepší to nevědět - třeba 9 % klientů tvrdí, že se v hotelu špatně vyspalo, protože v jejich pokoji strašilo. Ale vážně, studie společnosti Qualtrix, tzv. Hotel Pain Index (tedy jakýsi “přehled hotelových bolístek”) pro rok 2017 přichází i se seriózními čísly, která jsou jistě zajímavá pro každého hoteliéra.

 

Tak například jako nejčastější příčinu nespokojenosti s pobytem v hotelu 66 % hostů uvádí nedostatky v oblasti čistoty a hygieny, 57 % nepříjemný personál (a 24 % zákazníků se někdy kvůli problémům s ubytování pohádalo se svým protějškem).

 

Na pokoji

 

Naopak spokojené hosty, podle 76 % z nich, zajistí dokonalá čistota hotelového pokoje, dále funkční WiFi (65 %), klid (63 %), snídaně v ceně (62%) a parkovací místo zdarma (rovněž 62 %). Přitom pro 86 % zákazníků je důležité, aby hotel měl vlastní restauraci (zatímco 92 % nezajímá, jestli má byznys centrum).

 

Důležitá se jeví úloha on-line recenzí. 61 % klientů by se nikdy neubytovalo v hotelu, jehož hodnocení na internetu nedosahuje alespoň tří z pěti hvězdiček. 67 % z nich recenze před výběrem hotelu studuje. Údajně jen 24 % hostů někdy samo napsalo negativní on-line hodnocení (a kdo tedy píše všechna ta ostatní?).

 

A 23 % hostů-kuřáků přiznává, že si někdy zapálilo v nekuřáckém pokoji...


Zdroj: Qualtrics, Hotel Pain Index

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.