gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Letní menu V Zátiší

Letní menu V Zátiší

Za exotickým letním menu již nemusíte cestovat do zahraničí, ale vychutnat si jej můžete v pražské restauraci V Zátiší. Šéfkuchaři Igor Chramec a Pavel Brož spojili své síly a pro toto léto doplnili klasickou nabídku restaurace o letní neotřelé kombinace místních sezonních surovin s mořskými rybami a dalšími chutěmi prázdninových dálek.

 

Oba mistři mají bohaté zkušenosti ze zahraničí. Igor Chramec pochází ze Slovenska, působil v mnoha restauracích v Anglii a vařil také pro novátorský počin v Austrálii. Stejně tak Pavel Brož prošel několika špičkovými restauracemi v Londýně a Edinburghu, včetně například oceněného podniku Hotel Greywalls and Chez Roux Restaurant, a pracoval s kuchařskými legendami jakými jsou Albert Roux či Paul Merrett. V zahraničních kuchyních sbíral zkušenosti více než deset let.

 

Šéfkuchaři Pavel Brož a Igor Chramec

 

Igor Chramec miluje jednoduché kombinace, ve kterých vynikne chuť jednotlivých ingrediencí. Pavel Brož zase dává přednost přesně těm surovinám, které se dají jednoduše natrhat či nasbírat a ihned zpracovat, stejně tak přípravu pokrmů na otevřeném ohni. Jejich zkušenosti a nadšení z práce se snoubí v nejnovějším menu, ve kterém se odráží inspirace domovem, mezinárodní kuchyní, a především pro léto typickými odlehčenými a svěžími chutěmi.

 

Telecí svíčková, restované lišky, cibulové pyré s parmazánem, soté z hlávkové kapusty a hovězích žeber

 

V rámci letního menu mohou zákazníci vyzkoušet rybí pokrmy: ceviche z mořského vlka doplněné o jablečno-okurkové espuma či filet atlantické tresky pošírovaný ve šťávě z jablek a řapíkatého celeru nebo zvolit telecí svíčkovou s liškami, cibulovým pyré a parmazánem. Na své si přijdou také vegetariáni, které potěší grilované cukety s karotkovou omáčkou. Úplně všechny jistě nadchne osvěžující dezert v podobě čerstvého manga s chlazenou kokosovou polévkou a bazalkovým sorbetem.

 

Čerstvé indické mango, chlazená kokosová polévka, bazalkový sorbet

 

Jak už je V Zátiší dobrým zvykem, vše je doplněno o indickou část menu, které bude toto léto zastupovat chlazená tomatová polévka s okurkovým sorbetem z rukou šéfkuchaře Remeshe Mamgain. Celé menu si můžete vychutnat v období od června do srpna.

 

Letní menu V Zátiší

Ceviche z mořského vlka, jablečno-okurková espuma, kompresovaný meloun

Chlazená indická tomatová polévka, kompresovaná okurka, kokosový sorbet

Filet atlantické tresky pošírovaný ve šťávě z jablek a řapíkatého celeru

Grilované cuketky, karotková omáčka s citrónovou trávou

Telecí svíčková, restované lišky, cibulové pyré s parmazánem, soté z hlávkové kapusty a hovězích žeber

Čerstvé indické mango, chlazená kokosová polévka, bazalkový sorbet

 

Chtěli byste pracovat v Zátiší, některé jiné restauraci v rámci Zátiší Group, nebo pro Zátiší Catering? Na GastroJobs.cz najdete aktuální výpis volných pozic.

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.