gastroholik.cz - je-li gastronomie tvou závislostí

EcoKrabičky.cz 

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

Pětihvězdičkový hotel Corinthia v Praze 4, který od dubna do dlouhodobého pronájmu převzala síť Czech Inn Hotels, se nyní jmenuje Grand Hotel Prague Towers. Společnost Czech Inn Hotels o tom dnes ČTK informovala v tiskové zprávě. Anglické slovo towers, které v češtině znamená věže, podle sítě odráží skutečnost, že je z pokojů výhled na "stověžatou" Prahu a že samotný hotel tvoří dvě spojené věže. 

 

S přejmenováním hotelu, který je se svými 90 metry nejvyšším hotelem v Praze, Czech Inn Hotels také zahajuje modernizaci pokojů za desítky milionů korun, vyplývá ze zprávy.

 

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

 

"Hodně jsme zvažovali i původní název hotel Forum, dokonce i některá média odhalila naše aktivity v tomto smyslu na registračním úřadě. Ale nakonec převážil názor, že pamětníků ubývá," uvedl majitel sítě Czech Inn Hotels Jaroslav Svoboda. Kromě modernizace pokojů podle něj hotel postupně čekají i další úpravy.

 

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

 

"Při úpravách ovšem budeme klást velký důraz na zachování unikátního charakteru a historické hodnoty hotelu. Naším cílem je atakovat ještě v letošním roce 90procentní obsazenost tak, jak je standardem na ostatních hotelech skupiny Czech Inn," doplnil Svoboda.

 

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

 

V Grand Hotel Prague Towers je podle nového nájemce celkem 539 pokojů. Nachází se tam také několik restaurací, barů a kaváren či 25 kongresových sálů a zasedacích místností. V posledním patře pak mají hosté k dispozici wellness a plavecký bazén. Výstavba hotelu o 26 podlažích začala v roce 1984, přičemž provoz byl zahájen o čtyři roky později.

 

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

 

Společnost Czech Inn Hotels funguje v Česku, Portugalsku a Gruzii, kde provozuje síť 26 převážně čtyřhvězdičkových hotelů. Vlastníkem Grand Hotel Prague Towers zůstává společnost Corinthia maltského obchodníka Alfreda Pisaniho.

 

Z Corinthie je nově Grand Hotel Prague Towers

 

Pražské hotely byly loni obsazené ze 70,9 procenta, meziročně to byl o 11,9 procentního bodu lepší výsledek. K dosažení úrovně předcovidového roku 2019 hoteliérům chybělo 8,1 procentního bodu, řekl ČTK už dříve prezident Asociace hotelů a restaurací ČR Václav Stárek. Průměrná cena za pokoj v Praze loni činila 110,40 eura (2782,70 Kč), což bylo asi o 13 eur (327,56 Kč) více než předloni. V roce 2019 stál pokoj 93 eur (2343,88 Kč). V celoroční obsazenosti překonala loni Praha podle Stárka například Vídeň, Budapešť, Bratislavu nebo Mnichov.

Redakce GastroJobs.cz, zdroj: ČTK, fotografie: Czech Inn Hotels

Používáním webu společnosti Solution Factory, s.r.o. souhlasíte s tím, že k poskytování služeb a analýze návštěvnosti se používají soubory cookie.